Ciorbita de vitel cu smantana si tarhon

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 26 Noi 2018 | 6103 vizualizari

 

 O ciorbita buna-buna, de vitel, preparata pentru copii mei veniti in vizita !!! O parte din zeama am pastrat si am pus taitei a doua zi in ea. Cu restul a iesit ce vedeti. Super -gustoasa !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel cu os -mai multa carne
  • 3 morcovi
  • 2 foi dafin
  • 1 ceapa rosie
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 lingura rasa boabe de piper
  • sare
  • 1 pahar de smantana grasa
  • 1 ardei rosu mic
  • 3 catei usturoi
  • 2-3 linguri otet cu tarhon tocat -productie proprie
  • patrunjel verde
  • codite de ceapa verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de vitel cu smantana si tarhon:

  1. Legumele se curata si se spala. Spalati si carnea.
  2. Se pune carnea, legumele, foile de dafin si boabele de piper la fiert in apa rece. Sarati.
  3. Eu am folosit pentru fierbere oala sub presiune. Imi place pentru ca ramane zeama limpede.
  4. Usturoiul se curata si se toaca marunt
  5. Dupa o ora de fiert [ respectand regulile de folosire ] se strecoara zeama.
  6. Legumele se taie cubulete si se pun in supa impreuna cu usturoiul tocat.
  7. Pentru coloratura am mai pus un ardei rosu mic taiat patrat.
  8. Cat zeama este fierbinte este suficient ca ardeiul sa se opareasca si sa dea o culoare si gust placut.
  9. Acriti cu tarhon tocat in otet.
  10. Diluati smantana cu zeama calda si adaugati inapoi in ciorba.
  11. Adaugati pentru prospetime ceapa verde taiata rondele si patrunjel verde tocat.
  12. Noi punem coditele de ceapa verde-crude in ciorba si ne plac asa.
  13. Bucatile de carne se mananca calde sau se taie cuburi si se aduga in ciorba.
  14. Gustati si sarat-acriti daca mai este necesar.

                  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Folositi o smantana de calitate mai grasa, chiar daca puneti mai putina.

2

Diluati smantana cu zeama calda si o adaugati la ciorba, astfel nu se va face cocoloase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de vitel cu smantana si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

28.11.2018, 19:10

Cat de grozave sunt ciorbele pe frigul asta!

madi_marin 1

01.12.2018, 20:19

E perfect sa te incalzesti cu o portie calda pe frigul asta! Plus ca ador tarhonul in ciorbe!

dantes 1

02.12.2018, 09:03

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu fidea si pasta de tomate